Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Mai 2017
Vizualizari: 655
Comentează add

Odată cu încălzirea vremii, creşte numărul migranţilor care vin pe mare, în ambarcaţiuni ilegale

Creşte numărul migranţilor care vin pe Mediterana, în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Centrul  din  Mineo, foto publicat de Matteo Salvini pe Twitter

Duminică, alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa într-o ambarcaţiune ilegală, numită de unii politicieni "Taxi". Între timp, fonduri însemnate se cheltuiesc pentru susţinerea taberelor de refugiaţi, şi sunt voci care pun deja problema cine se mai ocupă de cei şapte milioane de italieni săraci, în condiţiile în care migranţii primesc cazare şi trei mese pe zi.

De la Cara di Mineo din Sicilia, liderul formaţiunii extremiste Liga Nordului trece la polul opus, la Milano, în Gara Centrală, pentru a vedea cum trăiesc migranţii salvaţi în Mediterana de Italia. Acest tur antiimigranţă al lui Matteo Salvini a început cu o noapte într-un centru de primire din Catania în sudul Italiei.

"Un centru comercial de carne umană care nu integrează pe nimeni" - astfel descrie liderul formaţiunii extremiste ceea ce a văzut în noaptea de luni spre marţi. "400 de apartamente prevăzute iniţial pentru a găzdui militarii bazei de la Sigonella care au fost ulterior transformate într-un centru de primire, centru care găzduieşte în prezent 3.300 de persoane dintre care doar 14 sirieni, deci doar ei au drept de azil politic, şi totul pentru o cheltuială de 29 de euro pe persoană, 100 de mii de euro pe lună. Am observat abuzuri de diferite tipuri" - a povestit Salvini pe reţelele de socializare, chiar filmând în direct din interiorul centrului. "Se vând televizoare moderne, combine muzicale, telefoane, încălţăminte nouă, îmbrăcăminte, dar ceea ce critic este că aceasta nu înseamnă integrare. Sunt 100 de mii de euro pe zi cheltuiţi rău pentru lume care nu pare că ar veni din război" - se plânge liderul Ligii Nordului care, ieri după amiază a început aşa-zisa plimbare prin Gara Centrală din Milano unde încă de anul trecut dorm câteva sute de migranţi.

Nu este pentru prima dată când Matteo Salvini se ia de migranţii care trăiesc de luni de zile pe cheltuiala Italiei în aceste centre de primire, şi aceasta în condiţiile în care peste şapte milioane de italieni mor de foame.

De câteva zile, mai multe organizaţii non-guvernamentale sunt anchetate în cazul migranţilor. Sunt organizaţii care au fonduri prevăzute pentru salvarea şi cazarea migranţilor şi care nu intervin în vreme ce altele o fac dar nu multe, nu toate, ba mai mult, au apărut fel de fel de polemici pe această temă, din partea Mişcării Cinci Stele.

Luigi de Maio, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a definit aceste ambarcaţiuni ilegale de pe Mediterana "Taxi". În condiţiile în care numai în ultimele 24 de ore au fost găsiţi cinci migranţi morţi pe o astfel de ambarcaţiune, organizaţia "Medici fără frontiere" comentează că din păcate pentru ei aceste taxiuri nu au reuşit să îi salveze.


Etichete Matteo SalviniLiga NorduluiSicilia,Luigi de MaioMilano

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live