Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Martie 2021
Vizualizari: 234
Comentează add

Coreea de Nord avertizează SUA să nu "facă probleme"

sergiu-stet

 Kim Jong un. Foto: Arhivă.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, a criticat exerciţiile militare care continuă în Coreea de Sud şi a avertizat noua administraţie americană să nu "facă probleme" dacă doreşte pace, a raportat agenţia de KCNA.
 
Declaraţia a fost făcută cu o zi înainte ca secretarul american de stat şi ministrul apărării din SUA să ajungă la Seul pentru primele lor discuţii cu omologii sud-coreeni. "Folosim această ocazie pentru a avertiza noua administraţie americană care încearcă să aducă miros de praf de puşcă pe teritoriul nostru", a afirmat Kim într-o declaraţie citată de agenţia de ştiri de stat KCNA.
 
"Dacă doreşte să doarmă în pace următorii patru ani ar face bine să nu facă probleme de la primul pas". Coreea de Nord a respins până în prezent încercările Statelor Unite de a se angaja într-un dialog, a anunțat Casa Albă luni, 15 martie, în contextul în care relaţiile reci din timpul preşedinţiei lui Donald Trump au continuat şi în mandatul lui Joe Biden.
 
Kim Jong Un a participat la trei summituri cu Donald Trump şi a avut cu acesta un schimb de scrisori, dar statul înarmat nuclear a pus capăt discuţiilor şi a afirmat că nu le va relua dacă Statele Unite nu renunţă la politicile sale ostile.
 
"Exerciţiile de război şi ostilitatea nu pot merge mână în mână cu dialogul şi cooperarea", a afirmat Kim Yo Jong, care a devenit o voce critică la adresa Seulului. Ea a ridiculizat Coreea de Sud pentru "recurgerea la jocuri miniaturizate de război, acum când se găsesc în mlaştina crizei politice, economice şi epidemiologice".
 
Angajamentul intercorean, care se ameliorase în 2018 şi pe care Coreea de Sud şi-l doreşte, "nu va veni uşor înapoi", şi Coreea de Nord va fi atentă la orice eventuală nouă provocare, a afirmat ea.
 
Coreea de Nord va evalua ideea de a se retrage dintr-un acord militar intercoreean care are ca scop reducerea tensiunilor de-a lungul graniţei comune şi va analiza dacă să dizolve anumite organizaţii care au ca obiectiv cooperarea cu Sudul, a declarat Kim.
 

Etichete Kim Yo Jong,Coreea de Nord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live