Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

15 Februarie 2022
Vizualizari: 220
Comentează add

Cancelarul german Olaf Scholz se deplasează la Moscova pentru convorbiri cu liderul rus Vladimir Putin.

Convorbiri Scholz - Putin la Moscova

vlad-draghicescu-bonn

Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: AFP

Realizator: Continuă eforturile diplomatice pentru reglementarea paşnică a crizei din Ucraina. Cancelarul german Olaf Scholz se deplasează astăzi la Moscova pentru convorbiri cu liderul rus Vladimir Putin. Germania este principalul partener comercial din Europa al Rusiei. Volumul schimburilor comerciale ar putea creşte şi mai mult odată cu punerea în funcţiune a gazoductului Nord Stream 2, pe care Moscova şi-o doreşte foarte mult. Statele Unite au evocat însă blocarea proiectului Nord Stream 2 printre posibilele sancţiuni care ar putea fi impuse dacă Rusia atacă din nou Ucraina. Şi Olaf Scholz a vorbit despre sancţiuni ieri, la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Vlad Drăghicescu are detalii.

Reporter: Vlad Drăghicescu, Bonn - În cazul unei escaladări militare suntem pregătiţi de sancţiuni de anvergură şi eficiente, în coordonare cu aliaţii noştri, a spus luni politicianul social-democrat în timpul unei apariţii comune cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la Kiev. Scholz a făcut apel la Moscova să folosească ofertele de dialog existente. Scholz a declarat că se aşteaptă ca Rusia să ia măsuri clare pentru a detensiona situaţia actuală. Pentru guvernul federal este clar că o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei ar avea consecinţe politice, economice şî geostrategice grave pentru Rusia, a subliniat cancelarul. Scholz a mulţumit Kievului pentru "reacţia sa echilibrată şi reţinută la o situaţie foarte dificilă şi ameninţătoare, pe care o abordează de mai multe săptămâni cu un simţ al măsurii". Potrivit cancelarului german, în prezent nu se pune problema aderării Ucrainei la NATO. Chestiunea apartenenţelor la alianțe nu se află pe agendă și, prin urmare, este oarecum neobișnuit ca guvernul rus să facă din lucruri ce practic nu se află pe ordinea de zi subiectul unor probleme politice majore, a mai spus Scholz luni, la Kiev.


Etichete (ii)ConvorbiriScholzPutinMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live