Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Decembrie 2019
Vizualizari: 182
Comentează add

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut Rusiei să-şi rezolve conflictul cu Ucraina.

Convorbiri americano-ruse

florin-lepadatu

 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut Rusiei să-şi rezolve conflictul cu Ucraina şi şi-a reafirmat sprijinul pentru un control global al armelor în care să fie inclusă şi China.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Americane, după primirea la Casa Albă a ministrului rus de externe, Donald Trump a avertizat Rusia să nu se amestece în alegerile din Statele Unite.

Ministrul rus a spus însă ulterior că un astfel de avertisment nu a venit de la preşedinte, ci de la secretarul de stat Mike Pompeo.

Serghei Lavrov a revenit la Washington după doi ani şi jumătate.

Precedenta sa vizită i-a adus acuzaţii preşedintelui Trump că i-ar fi dezvăluit informaţii secrete.

Corespondentul Radio România, Doina Saiciuc relatează: "Casa Albă a arătat aseară, într-o declaraţie emisă după întâlnirea de o oră din Biroul Oval a preşedintelui Trump cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, că Donald Trump, a avertizat Rusia să nu interfereze în alegerile din SUA.

Serghei Lavrov a sugerat încă, ceva mai târziu, într-o conferinţă de presă la Ambasada Rusiei din Washington, că Donald Trump nu a dat niciu avertisment Rusiei.

Serghei Lavrov a spus că el însuşi a ridicat problema ingerinţei în alegeri doar pentru a protesta împotriva avertizărilor pe care i le transmisese, ceva mai devreme, secretarul de stat Mike Pompeo.

"În problema ingerinţelor în afacerile noastre interne, am spus clar că acest lucru este inacceptabil"a arătat Mike Pompeo într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei ruse.

Mike Pompeo: "Am vorbit mult şi despre Ucraina, a fost o parte majoră a convorbirilor noastre.

I-am reafirmat ministrului Lavrov că Crimeea aparţine Ucrainei şi că soluţionarea conflictului din estul Ucrainei începe cu respectarea angajamentelor asumate în acordurile de la Minsk."

Democraţii din Congres au criticat decizia preşedintelui Trump de a se întâlni cu ministrul rus de externe în mijlocul alegaţiilor că Donald Trump a adoptat propaganda rusească, aceea că Ucraina, şi nu Rusia, a interferat în alegerile americane din 2016."


Etichete Mike Pompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live