Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Decembrie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Cei doi lideri au discutat, printre altele, problema livrărilor de gaze în Europa. Kremlinul precizează că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Berlinului.

Convorbire telefonică Vladimir Putin - Angela Merkel

sergiu-stet

 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.        Foto: Arhivă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut luni, 16 decembrie, o convorbire telefonică cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în timpul căreia a fost discutată problema livrărilor de gaze în Europa, transmite TASS.

"Au fost abordate o serie de probleme actuale pentru asigurarea securităţii energetice a ţărilor UE de cooperare în domeniul gazelor, inclusiv în contextul perspectivelor tranzitului gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei după 1 ianuarie 2020 şi al realizării proiectului Nord-Stream-2" - a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

În cadrul convorbirilor, Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat şi despre soluţionarea situaţiei din Libia. "O atenţie deosebită a fost acordată problematicii crizei libiene. A fost subliniată importanţa împiedicării înrăutăţirii situaţiei şi a necesităţii reluării dialogului paşnic", a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

"Vladimir Putin a reiterat disponibilitatea Rusiei de susţinere a eforturilor mediatice în această direcţie din partea Germaniei şi a ONU", a adăugat serviciul de presă al preşedintelui rus. Vladimir Putin şi Angela Merkel au convenit să menţină contactele la diferite niveluri. Kremlinul precizează că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Berlinului.


Etichete KremlinMoscovaBerlinNord-Stream-2Vladimir PutinAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live