Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Septembrie 2019
Vizualizari: 749
Comentează add

Preşedintele D. Trump i-a cerut omologului său ucrainean Zelenski de mai multe ori să colaboreze cu procurorul general William Barr şi cu avocatul său privat, Rudy Giuliani.

Controversata convorbire telefonică dintre D. Trump şi Volodimir Zelenski

sergiu-stet

    Preşedintele SUA, Donald Trump.             Foto: Agerpres.

Transcrierea convorbirii telefonice dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost făcut publică.

Conform CNN, în documentul de cinci pagini, care redă convorbirea din luna iulie, se evidenţiază că preşedintele Trump i-a cerut omologului său ucrainean Zelenski de mai multe ori să colaboreze cu procurorul general William Barr şi cu avocatul său privat, Rudy Giuliani, pentru a-l investiga pe Joe Biden şi pe fiul său, Hunter.

La începutul conversaţiei, preşedintele Trump îi menţionează liderului ucrainean despre cât de mult ajutor a oferit SUA Ucrainei, în comparaţie cu alte state europene şi nu se referă în mod specific la ajutoare, ci afirmă că America a fost "foarte, foarte bună cu Ucraina".

Ulterior, Trump afirmă: "Mi-ar plăcea să ne faceţi o favoare". El a cerut ca Ucraina să analizeze dacă fostul vicepreşedinte Joe Biden a închis o anchetă legată de compania la care lucra fiul său.

"Se vorbeşte mult despre fiul lui Biden, de faptul că Biden a oprit urmărirea penală şi multă lume vrea să afle despre acest lucru, aşa că orice aţi putea face cu procurorul general ar fi extraordinar", a spus Trump în convorbirea cu Zelenski, potrivit rezumatului furnizat de Departamentul american de Justiţie.

"Biden s-a lăudat că a oprit ancheta, aşa că, dacă puteţi verifica ... Mie mi se pare îngrozitor", a mai spus liderul SUA adresându-se lui Zelenski. 


Etichete Donald TrumpVolodimir ZelenskiWilliam BarrJoe BidenUcrainaSUAtelefonic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live