Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 182
Comentează add

Contract de proiectare completă semnat pentru ultimul lot din A 8 -Autostrada Unirii.

Contract de proiectare completă semnat pentru ultimul lot din A 8

alex-lancuzov
25 de luni va dura proiectarea completă a tronsonului Târgu Neamţ- Iaşi Ungheni de pe A 8 Autostrada Unirii, contractul fiind semnat astăzi, pentru 58 de milioane lei, finanţare europeană. 
 
Practic, după semnarea contractului întreaga autostradă dintre Târgu Mureş - Iaşi  şi Ungheni este în proiectare, pentru segmentul de aprox. 200 de kilometri cuprins între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ documentaţia tehnică fiind la un stadiu de peste 50 % şi cu termen de predare 25 iulie. Pentru secţiunea Târgu Neamţ - Ungheni de 100 km. se va face o revizure a Studiului de Fezabilitate şi apoi un Proiect tehnic iar Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a solicitat firmei care a câştigat licitaţia să prioritizeze secţiunea Târgu Frumos- Leţcani din jud. Iaşi. ( este cea mai aglomerată rută din toată Moldova) 
 
A 8 - Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni are o lungime de aprox. 320 de kilometri şi străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi. Potrivit Ministerului Fondurilor Europene doar ,,anumite secţiuni" din A8 sunt propuse la finanţare europeană prin PNRR- Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Etichete (ii)contracta8proiectare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live