Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

12 Martie 2020
Vizualizari: 3723
Comentează add

Continuă să intre în țară români întorși din Italia

sergiu-podina

  Foto: Arhivă.

Românii din vestul Europei continuă să revină în ţară, pe fondul extinderii focarelor de COVID-19.
 
După suspendarea unor curse aeriene şi rutiere directe, românii care trăiesc în Italia sau în alte ţări europene se întorc cu maşinile proprii sau cu microbuze închiriate.
 
De multe ori, ei sunt nemulţumiţi când sunt informaţi, la intrarea în ţară, că trebuie să intre în carantină sau în izolare la domiciliu. Corespondentul nostru, Sergiu Podină, ne spune care este situaţia în judeţul Satu Mare.
 
Reporter: Sergiu Podină - Măsura adoptată de către Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgență, prin care toți cetățenii români sau străini care intră în țară prin punctele terestre de frontieră trebuie să fie carantinați în județele de graniță, nu a fost, se pare, una eficientă.
 
În acest context s-a dispus o altă măsură, mai exact escortarea lor de către Poliție și Jandarmerie până în județele de reședință. În punctul de trecere al frontierei Petea din județul Satu Mare continuă să intre în România persoane venite din Italia.
 
Aceștia sunt nemulțumiți, deoarece au de așteptat ore în şir și, mai grav, nu li se comunică cu exactitate ce urmează să se întâmple.
 
- De patru ore stau aici flămând, păi e bătaie de joc ce face cu noi. Nimic nu ni s-a zis. Acolo a zis să aştept 10 minute că vine și mă ia și mă duce ori la Satu Mare, ori la ... Prima dată a zis că plec acasă şi stau 14 zile, acum nu, că trebuie să merg la Mujdeni.
 
Reporter: Au fost luate măsuri sporite și la granițele celorlalte state?
 
- Nimeni nu ne-a controlat nimic, numai la noi este. Nicăieri nu e niciun control.
 
Reporter: Prefectul județului Satu Mare ne explică de ce anume s-a creat această situaţie.
 
Radu Bud: Faptul că se adună în total 6-7 maşini, niciodată nu au fost mai mult de atât, nu cred că asta este o problemă. Pe o parte merge frumos Poliţia, în spate Poliţia, care unde pleacă. Pleacă la Maramureş, te preia Maramureşul; pleacă la Bistriţa, preia Bistrița; pleacă la Vaslui, pleacă la Vaslui. A ajuns la judeţul de domiciliu, intră în carantină acolo unde este asigurat locul.
 

Etichete ItaliaromâniSatu Marecarantinacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live