Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 193
Comentează add

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat

oana-bala

   

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii PSD pe tema situaţiei din justiţie s-au încheiat. La discuţii au participat, alături de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi doi foşti deţinuţi politic.

Oana Bâlă se află la Palatul Cotroceni şi revine cu informaţii.

Reporter: Bună ziua! PSD a fost reprezentat la consultări de deputatul Eugen Nicolicea și de doi foști deținuți politic la închisoarea de la Aiud, Marin Iancu și Ioan Muntean. Aceștia din urmă îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că ar fi refuzat să îi elibereze condiționat. Cei doi au stat de vorbă cu președintele Klaus Iohannis în jur de o jumătate de oră, după încheierea consultărilor cu întreaga delegație a social democraților. La finalul discuțiilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, a anunțat că cererea președintelui României privind referendumul din 26 mai va primi aviz favorabil din partea legislativului.

Eugen Nicolicea: Parlamentul, așa cum a dat acel aviz, hotărâre numărul 5 din 2017,  va aviza favorabil solicitarea președintelui de a demara un referendum consultativ, adică care nu are efecte decizionale, cu recomandările care au fost făcute acolo, care nu erau altceva decât citate din Constituție, din deciziile Curții și recomandările Comisiei de la Veneția, rămânând președintelui, evident, dreptul de a-l demara, de a pune întrebarea și responsabilitatea pentru această acțiune, Parlamentul neavând niciun fel de atribuție efectivă în acest referendum.

Reporter: Și liderii ALDE erau așteptați la Palatul Cotroceni, însă aceștia au anunțat că nu vin la consultările cu șeful statului. Potrivit vicepreședintelui formațiunii, Varujan Vosganian, ostilitatea pe care președintele României ar avea o față de coaliția de guvernare este motivul pentru care reprezentanții ALDE au refuzat să vină astăzi la consultările pe tema situației din justiție.


Etichete consultariCotrocenireferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live