Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: WEEKEND FAN Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

20 Iunie 2014
Vizualizari: 1623
Comentează add

Hidrologii au emis, vineri, un cod roşu de inundaţii valabil până la ora 20.00. Autorităţile au închis porturile maritime din cauza vântului puternic şi a ploilor torenţiale.

Constanţa, sub ape

alexandra-coslea

Foto: Arhivă. 

Hidrologii au emis, vineri, un cod roşu de inundaţii valabil până la ora 20.00. Autorităţile au închis porturile maritime din cauza vântului puternic şi a ploilor torenţiale.

Până la ora 21.00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici din judeţul Constanţa cu efect de inundaţii locale.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

De asemenea, hidrologii au emis un cod portocaliu, valabil până la ora 20.00, pentru râurile mici din Dobrogea aferente judeţului Tulcea.

Vântul puternic care a suflat cu viteză de peste 60 de kilometri pe oră din nord-est şi ploile torenţiale pe litoralul românesc au impus suspendarea manevrelor de navigaţie şi a operaţiunilor de manipulare a mărfurilor în porturile maritime Midia, Constanţa nord şi sud şi Mangalia, precum şi a tranzitului navelor prin Ecluza Agigea, potrivit autorităţilor navale, citate de Agerpres.

Foto: Avertizarea hidrologică. Sursă: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor

Până vineri dimineaţă, într-un interval de 21 de ore, potrivit situaţiei hidrometeorologice de cod portocaliu, în judeţul Constanţa s-au înregistrat mari cantităţi de precipitaţii însoţite de descărcări electrice şi vijelie, variind între 115,5 l/mp, în sud-est, în comuna Albeşti şi 40 l/mp, la Casimcea.

Pe litoral, plajele au fost inundate şi ploaia torenţială a creat de ravene în zona localităţilor Constanţa, Costineşti şi în staţiunile din sudul litoralului.

Potrivit prognozei meteorologice, în a doua parte a zilei de vineri, pe litoral, vântul se va intensifica, fiind aşteptate rafale de până la 70 km/oră, din sector nordic.


Etichete Ştiri Sud-EstConstanţainundaţiicod roşurâuriporturi maritimebazine hidrograficevânt puternicploi torenţialeInstitutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live