Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 502
Comentează add

Membrii CMNR, din care fac parte 18 organizaţii ale minorităţilor reprezentate în Parlament, au adoptat o declaraţie comună, prin care condamnă afirmaţiile rasiste ale primarului.

Consiliul Minorităţilor Naţionale cere demisia primarului din Târgu Mureş

sergiu-stet

 Dorin Florea                            Foto: Arhivă.

Consiliul Minorităţilor Naţionale din România (CMNR) a solicitat demisia primarului oraşului Târgu Mureş, Dorin Florea, transmite agenţia MTI.

Solicitarea vine după ce primarul Dorin Florea a propus într-o postare pe pagina de socializare reglementarea de către statul român a naşterilor din rândul comunităţii rome. La iniţiativa Uniunii Democrate Maghiare din România şi Partidul Romilor Pro-Europa, membrii CMNR, din care fac parte 18 organizaţii ale minorităţilor naţionale din România, reprezentate în Parlament, au adoptat o declaraţie comună, prin care condamnă afirmaţiile rasiste ale primarului Dorin Florea.

CNMR este un organ consultativ al Guvernului României.

"Avem ferma convingere că nimeni nu are dreptul să reglementeze asumarea unui copil, iar afirmaţiile primarului oraşului Târgu Mureş ne aminesc de România ceauşistă în care statul controla dreptul de a naşte copii. Cel care afirmă aşa ceva nu are ce căuta într-o democraţie, într-o funcţie publică. Suntem de acord cu toţii că Dorin Florea trebuie să-şi ceară scuze de la membrii comunităţii rome şi să demisioneze de îndată din funcţia pe care o ocupă", se arată în declaraţia comună citată de comunicatul UDMR.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat, miercuri, pe primarul oraşului Târgu Mureş, cu suma de 10 mii de lei. În cadrul unei dezbateri privind dublarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, Dorin Florea a propus realizarea unei anchete sociale în cazul familiilor care vor să aibă copii, dar fac parte din categorii defavorizate.


Etichete Târgu MureşprimarminorităţirasistDorin Floreaminorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live