Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

29 Iunie 2016
Vizualizari: 922
Comentează add

Summitul celor 27, fără Marea Britanie, s-a încheiat la Bruxelles şi a fost adoptată o declaraţie comună a participanţilor.

Consiliul European, la final

cerasela-radulescu

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că România este un stat care a acţionat dintotdeauna pentru o uniune puternică, capabilă să răspundă atât aşteptărilor cetăţenilor săi, cât şi provocărilor din exterior.

Summitul celor 27, fără Marea Britanie, s-a încheiat la Bruxelles şi a fost adoptată o declaraţie comună a participanţilor care subliniază unitatea acestora în continuare. Relatează corespondenta Radio România Actualităţi, Cerasela Rădulescu.

Reporter: Uniunea Europeană este un proiect destinat păcii, securităţii şi prosperităţii pe continentul nostru. Acesta a fost şi mesajul pe care preşedintele României l-a transmis în timpul reuniunii de aici, de la Bruxelles.

Klaus Iohannis: Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică, care să detensioneze situaţia şi să ne permită să mergem înainte. Trebuie să răspundem aşteptărilor cetăţenilor statelor noastre.

România va acţiona în negocierile cu Marea Britanie în interesul cetăţenilor săi, a mai spus preşedintele României. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, recunoaşte că problema imigraţiei ilegale este una dintre cele mai mari cauze a lipsei de încredere în construcţia europeană.

Donald Tusk: În timpul discuţiei dintre cei 27 de lideri, a fost absolut clar că problema imigraţiei a fost şi rămâne principala cauză a crizei de încredere în spaţiul comunitar şi aceasta a fost şi tema campaniei din Marea Britanie. Trebuie să restabilim controlul frontierelor externe şi să diminuăm afluxul de imigranţi, este absolut necesar.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a dat asigurări că, în pofida unor informaţii vehiculate în presa europeană, există o colaborare strânsă şi conform tratatului între cele trei instituţii europene: Consiliul, Comisia şi Parlamentul.


Etichete Consiliul Europeanla finalbrexitklaus iohannisjean claude-junckerdonald tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live