Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

16 Iunie 2014
Vizualizari: 1084
Comentează add

Parlamentul votează astăzi în şedinţă comună noile consilii de administraţie ale Băncii Naţionale a României, Radioului public şi decide şi noul preşedinte al Televiziunii Române.

Consiliile de administraţie ale BNR şi SRR, votate astăzi

alina-stanuta

Foto: Arhivă

Parlamentul votează astăzi în şedinţă comună noile consilii de administraţie ale Băncii Naţionale a României şi Radioului public.

Tot astăzi, senatorii şi deputaţii vor decide şi noul preşedinte al Televiziunii Române.

Comisiile de specialitate din Parlament vor audia, în prima parte a zilei, toţi candidaţii pentru aceste funcţii.

Ei au avut termen până vineri să îşi depună candidaturile, urmând ca în şedinţele de astăzi, senatorii şi deputaţii din comisii, în urma audierilor, să le valideze.

Apoi, comisiile de specialitate vor înainta plenului comun rapoartele privind validarea candidaţilor pentru noile consilii de administraţie ale Băncii Naţionale a României şi Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru şase membri ai Curţii de Conturi, un membru al Autorităţii de Supraveghere Financiară, dar şi pentru noul preşedinte al Televiziunii Publice.

Începând cu ora 16:00, senatorii şi deputaţii, reuniţi în şedinţă comună, se vor exprima prin vot asupra acestor candidaturi.

În ceea ce priveşte noile consilii de administraţie ale BNR şi Radioului public, acestea trebuie numite de Parlament, întrucât în perioada următoare, actualelor consilii de expiră mandatele.

Pe de altă parte, Parlamentul a mai încercat să îl numească pe noul preşedinte al Televiziunii Publice, dar plenul nu a reuşit din lipsă de cvorum.

La Curtea de Conturi sunt libere şase locuri, iar la ASF un loc este vacant, ca urmare a alegerii lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului.


Etichete BNRSRRTVRadministraţieconducereparlamentvotASFradioteleviziuneserviciu public

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live