Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

12 Mai 2010
Vizualizari: 1425
Comentează add

Pensionarii care pichetează Palatul Cotroceni au forţat gardurile de protecţie şi au ajuns în faţa intrării instituţiei. La Galaţi şi Iaşi au existat confruntări între pensionari şi forţele de ordine.

Confruntări între pensionari şi jandarmi

sorin-solomon

Pensionarii care au pichet Palatul Cotroceni au forţat gardurile de protecţie. Foto: Mediafax.

Pensionarii care pichetează Palatul Cotroceni au forţat gardurile de protecţie şi au ajuns la intrarea în curtea instituţiei, jandarmii intervenind pentru a-i opri pe protestatari.

Şi la Galaţi jandarmii s-au confruntat cu pensionarii care protestau în faţa prefecturii.

Aproximativ 1.000 de pensionari din Galaţi au protestat în centrul oraşului, pichetând Prefectura Galaţi.

Protestul a început ca unul obişnuit, însă după jumătate de oră de lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, tensiunea a crescut, în momentul în care prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a venit în mijlocul vârstnicilor, pentru a le asculta păsurile.

După multe zeci de minute în care prefectul nu a făcut nicio declaraţie, lăsând vârstnicii să îşi verse necazul, Cosmin Păun le-a spus oamenilor că le înţelege nemulţumirile şi a invitat o delegaţie a protestatarilor în prefectură, pentru a discuta revendicările.

În momentul în care reprezentantul guvernului în teritoriu a părăsit mulţimea de protestatari şi a intra în Prefectură, zeci de vârstnici au traversat şi ei strada, în ciuda eforturilor jandarmilor care a menţine ordinea publică. 

În busculada creată, o pensionară a căzut pe jos, fiind ulterior luată de acolo cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În câteva secunde, pensionarii au ocupat scările Prefecturii, fiind opriţi doar de un cordon de jandarmi pentru a nu pătrunde în instituţie.

După ce au scandat "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul" pe scările prefecturii, timp de aproximativ 30 de minute, pensionarii s-au retras din nou la locul obişnuit, de protest, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Maria Măndiţă. 

La Iaşi, prefectul judeţului a fost agresat uşor, după ce a ieşit să discute cu vârstnicii şi doar intervenţia fortelor de aordine l-a ajutat să iasă din mulţime.

De asemenea, pensionarii au forţat  şi intrarea în Prefectură, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Raluca Daria Diaconiuc.

Asociaţiile pensionarilor au anunţat că  vor organiza pichete în faţa prefecturilor din întreaga ţară, pentru a protesta faţă de intenţia guvernului de a reduce pensiile cu 15%.


Etichete pensionariprotestePalatul CotrocenijandarmiGalaţiIaşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live