Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ. Ochiul interior Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

16 Martie 2019
Vizualizari: 757
Comentează add

Confruntări între forţele de ordine şi protestatari, la Paris

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Arhivă/ Daniela Coman.

La Paris au avut loc confruntări între forţele de ordine şi particpanţii la protestele din cea de-a 18-a sâmbătă de manifestaţii ale vestelor galbene.
 
Ministrul de interne Christophe Castaner a anunțat că sunt aproximativ 8.000 de veste galbene pe Champs-Élysées, printre care sunt infiltrați cel puțin 1.500 de black blocks și indivizi ultraviolenţi.
 
El i-a cerut dispozitivului de securitate să intervină cu cea mai mare fermitate.
 
Un reprezentant al sindicatului polițiștilor a declarat că sunt huligani veniți și din alte țări pentru a provoca dezordine astăzi la Paris.
 
Cu ajutorul gazelor lacrimogene și fumigene și a tunurilor de apă, polițiștii și jandarmii au reușit să împingă cortegiul violent din Piața Arcului de Triumf, unde au avut loc mai devreme confruntări.
 
Pe parcurs au fost sparte vitrinele mai multor magazine de lux, care au fost și jefuite, au fost incendiate chioșcuri de ziare și sediul unei bănci, a fost vandalizat unul dintre cele mai scumpe restaurante de pe Champs-Élysées.
 
Au fost făcute aproximativ 50 de arestări, însă situația rămâne încordată pe bulevard. Vestele galbene au amenințat încă de ieri că protestul de astăzi este un ultimat un pentru președintele Emmanuel Macron și că ținta lor este Palatul Prezidenţial.
 
În paralel, pe străzile Parisului a început de aproximativ o oră marșul secolului pentru măsuri împotriva schimbărilor climatice, la care participă 140 de organizații ecologiste și care se desfășoară între atmosferă pașnică.
 

Etichete vestele galbeneParisFranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live