Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA DE MAINE (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 896
Comentează add

Conflict militar între Armenia și Azerbaidjan în Nagorno-Karabah

razvan-stancu

Conflictul din Nagorno-Karabah. Arhivă Foto: www.commons.wikimedia.org/wiki/File:Artsakh_Occupation_Map.png

Autoritățile din regiunea separatistă Nagorno-Karabah au transmis luni că încă 15 membri din cadrul forțelor sale armate au fost uciși duminică în luptele cu forțele armate din Azerbaidjan, transmite Reuters.

Duminică au izbucnit unele dintre cele mai violente confruntări dintre Armenia și Azerbaidjan din ultimii patru ani, iar Ministerul Apărării din regiunea separatistă Nagorno-Karabah a anunțat că luptele s-au prelungit până luni dimineața.

Potrivit unui comunicat al autorităților din Nagorno-Karabah, 16 dintre soldații săi au fost uciși, iar alți peste 100 au fost răniți după ce forțele armate din Azerbaidjan au lansat un atac aerian și cu artilerie la primele ore ale dimineții de duminică.

Ministerul rus de Externe a cerut luni tuturor părților să dea dovadă de cumpătare în contextul confruntărilor dintre Azerbaidjan și Armenia în privința regiunii separatiste Nagorno-Karabah, a transmis agenția de știri Interfax. Luni dimineață au avut loc schimburi de focuri între forțele armate azere și armene, pentru a doua zi, ambele părți acuzându-se reciproc că au folosit artilerie grea.

Ministerul chinez de externe a declarat luni că speră ca Armenia şi Azerbaijanul, care sunt angrenate în cele mai puternice conflicte dintre cele două foste ţări sovietice din 2016 până în prezent, îşi vor rezolva divergenţele prin dialog şi că speră ca acestea să manifeste calm şi reţinere. Purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a declarat reporterilor din Beijing că menţinerea păcii şi stabilităţii regionale este în interesul tuturor părţilor implicate.
 


Etichete armeniaazerbaidjannagorno-karabahrusiachinaconflict(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live