Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

16 August 2019
Vizualizari: 1242
Comentează add

Conducta de gaze BRUA va fi finalizată abia în decembrie 2020, cu un an întârziere față de data preconizată.

Conducta de gaze BRUA ”va fi finalizată abia în decembrie 2020”

cristina-dumitrescu

 Descriere: Transgaz a inceput lucrarile de montaj la primele conducte propriu-zise din proiectul BRUA, pe santierul din zona Recas, judetul Timis. (22.08.2018) Foto: Agerpres.

Conducta de gaze BRUA, care va lega Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, va fi finalizată abia în decembrie 2020, cu un an întârziere.

Informaţia apare în raportul financiar pe primul semestru al anului al companiei Transgaz.

Conducta  BRUA, care va asigura transportul de gaze din Marea Caspică şi Marea Neagră în Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, nu va fi gata în luna decembrie 2019, aşa cum era planificat până acum, ci abia în decembrie 2020.

Între motivele întârzierii se numără derularea procedurilor de licitaţie, completarea şi îmbunătăţirea cadrului legislativ, identificarea unor situri arheologice şi condiţiile meteorologice adverse, care s-au manifestat pe perioade lungi de timp, precum şi prelungirea negocierilor cu unii proprietari sau utilizatori de terenuri, precizează oficialii Transgaz.

Cu o lună în urmă, mai precis pe 17 iulie, Ministerul Economiei de la Bucureşti informa, într-un comunicat de presă, că Transgaz a finalizat deja aproape jumătate din conductă, iar cele trei staţii de comprimare sunt gata în proporţie de 80-90%.

Faza I a proiectului BRUA necesită o investiţie totală de aproape 500 de milioane de euro, iar termenul estimat de punere în funcţiune şi începere a operării este decembrie 2019.

Uniunea Europeană a acordat un grant de 179 de milioane de euro pentru realizarea acestei conducte. Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine aproape 60% din acţiunile Transgaz. Restul sunt tranzacţionate pe bursă.


Etichete BRUAconductatransgazgaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live