Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

9 Martie 2020
Vizualizari: 292
Comentează add

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara că parlamentarii social-democrați vor asigura cvorumul la ședința pentru învestirea cabinetului Cîțu, dar vor vota împotrivă.

Conducerea Parlamentului stabileşte când va avea loc votul de învestitură

alina-bordeiasu

 Premierul desemnat Florin Cîțu. Foto: Arhivă/ Agerpres

Conducerea Parlamentului stabileşte luni, 9 martie, data la care va avea loc votul de învestitură pentru cabinetul premierului desemnat Florin Cîţu. Cu excepţia ministrului propus la Finanţe, actualul guvern are aceeaşi componenţă ca a celui anterior.

Pentru a fi învestit de Parlament, executivul are nevoie de 233 de voturi.

După ce 9 din cei 16 miniștri desemnați în Guvernul Cîțu au primit avize pozitive din partea comisiilor de specialitate, în această săptămână este așteptat votul în plen.

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban, spunea că se așteaptă ca parlamentarii de la toate partidele să fie prezenți în sală, ca un gest de responsabilitate politică.

"Este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuții, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noștri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creștere, ca atare, ce va face Parlamentul, va face Parlamentul. PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituționale", a declarat Ludovic Orban.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara că parlamentarii social-democrați vor asigura cvorumul la ședința pentru învestirea Cabinetului Cîțu, dar vor vota împotrivă.

"Vom merge în sală și vom vota împotriva Guvernului Cîțu și vom vedea cu atenție dacă Partidul Național Liberal respectă deciziile Curții Constituţionale, dacă vor vota propria propunere", a declarat Marcel Ciolacu.

PRO România a condiționat susținerea executivului de modul în care vor vota reprezentanții PNL, în timp ce USR și UDMR nu au luat o decizie clară în acest sens, întrucât așteaptă decizia Curții Constituționale pe ordonanța privind anticipatele.

Doar PMP a anunțat ferm că susține noul guvern, pentru că este nevoie de stabilitate în țară.


Etichete guvernînvestiturăFlorin CîţuPSDMarcel Ciolacu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live