Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 1083
Comentează add

Pădurile din judeţul Neamţ - şi este vorba despre câteva mii de hectare - adăposatesc 35 de zimbri aflaţi în libertate.

Concurs de donaţii de hrană pentru zimbri din judeţul Neamţ

geanina-buftea

 Foto: vanatoripark.ro.

Peste două mii de elevi şi cadre didactice au participat la ediţia din acest an a concursului organizat de Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ, prin care se strânge mâncare pentru zimbri.

Anul acesta s-a înregistrat un record de participare, donaţiile provenid din 18 şcoli. S-au colectat aproape 15.500 de kilograme de furaje.

Este un exemplu de mobilizare, generozitate, responsabilitate şi implicare, pentru care cei din Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ sunt recunoscători. Şi în acest an, premiul cel mare a ajuns la elevi Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din Piatra Neamţ.

Dacă anul trecut au câştigat colectând peste 1.100 de kg. de furaje, de această dată, elevii clasei a IV-a A au câştigat cu 1.880 de kg. de furaje şi suculente. Anul trecut, în cadrul campaniei s-au colectat aproape 4,5 tone, în 2016, 4,5 tone, în 2015, 6 tone de suculente şi cereale, iar în 2014, aproximativ 4 tone.

Totul a început în 2013, când s-a colectat aproape o tonă de furaje. Toată cantitatea de furaje ajunge la zimbrii aflaţi în libertate, semilibertae şi captivitate, înregistraţi pe raza judeţului Neamţ şi monitorizaţi de specialiştii Parcului Natural Vânători Neamţ.

Trebuie precizat faptul că pădurile din judeţul Neamţ - şi este vorba despre câteva mii de hectare - adăposatesc 35 de zimbri aflaţi în libertate. Este singurul loc din România şi Europa unde această specie hălăduieşte după voie şi asta datorită unui program amplu de reintroducere a zimbrului în arealul său de odinioară.


Etichete Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţzimbruzimbriconcurshranămâncareelevispeciemamifer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live