Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Vacanța

9 Iulie 2017
Vizualizari: 1986
Comentează add

La Eforie Nord, siguranța turiștilor care se aventurează în apa mării este garantată de cei 60 de salvamari din această zonă.

Concediu la mare: Salvamarii de la Eforie

radio-vacanta

Foto: Radio Constanta.

La Eforie Nord, siguranța turiștilor care se aventurează în apa mării este garantată de cei 60 de salvamari din această zonă. Numărul este insuficient, spune Ana Maria Drăgan, directorul general al societății care se ocupă de salvamarii de aici.

„Ar mai trebui salvamari, se găsesc destul de greu oameni buni, care să își facă treaba și da, la Eforie cel puțin, trebuie suplimentat personalul. La momentul actual noi acoperim bine cu eforturi. Cred că ar mai fi nevoie de încă zece persoane“, afirmă Ana Maria Drăgan.

Salvamarii sunt ajutați și de voluntari.

„Oamenii știu să înoate și pur și simplu vor să vină să ajute, dar nu pot veni să lucreze la salvamar, pentru că au deja locuri de muncă în altă parte“, dezvăluie Drăgan.

Salvamarii se confruntă cu schimbarea direcției curenților marini.

„Ne confruntăm cu o problemă pe care nu am avut-o până acum, vorbesc despre zona Steaua de Mare, unde s-a mărit perimetrul plajei prin acel proiect european și exact în zona digurilor acolo sunt niște curenți extrem de puternici, încât nu-ți poți da seama din ce parte vin. Noi ne confruntăm acolo cu o situație fără precedent“, se plâng salvamarii.

Mărirea plajelor a determinat și repoziționarea foișoarelor de salvamar.

„Nu avem încă un PUZ al plajelor după ce s-a făcut proiectul european. În acest caz ne-am poziționat foișoarele în punctele cu cea mai mare vizibilitate asupra zonei de îmbăiere și am fixat echipajele mereu pe zonele periculoase“, spune Ana Maria Drăgan.

Salariul net al unui salvamar se încadrează între 1400 și 2000 de lei.

Mai multe pe site-ul nostru radiovacanta.ro.


Etichete concediu la maresalvamarieforie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live