Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1139
Comentează add

Ţările arabe din Golf, aliate Washington-ului, se tem de represalii ale Iranului pe teritoriul lor, după ce Donald Trump a ordonat uciderea generalului iranian, Qassem Soleimani.

Comunitatea internaţională îndeamnă la calm atât SUA cât şi Iranul

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Comunitatea internaţională îndeamnă la calm şi reţinere atât Statele Unite, cât şi Iranul şi avertizează că lumea nu îşi poate permite un nou război în Golf, fiind îngrijorată cu privire la un posibil conflict deschis între Statele Unite şi Iran în regiunea Orientului Mijlociu, după ce preşedintele Donald Trump a ordonat uciderea puternicului general iranian, Qassem Soleimani, a sintetizat redactrorul RRA, Luminiţa Apostol.

Franţa, Germania, Marea Britanie şi China fac apel la calm, la fel ca şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a afirmat că lumea nu îşi poate permite un nou război în Golf.

NATO a anunţat că urmăreşte îndeaproape situaţia din regiune, Rusia a avertizat că tensiunile în Orient se vor accentua după aceste noi evoluţii, în timp ce Israelul s-a declarat solidar cu Statele Unite. Pe de altă parte, ţările arabe din Golf - aliate ale Washington-ului - se tem de represalii ale Iranului pe teritoriul lor.

Preţul petrolului a crescut în ultimele ore de teama amplificării tensiunilor în regiune.

Uciderea generalului Soleimani a scos ieri pe străzi zeci de mii de iranieni în mai multe oraşe din ţară: manifestanţii au cerut răzbunare şi au incendiat drapele americane şi israeliene. Iranul a decretat trei zile de doliu în memoria generalului Qassem Soleimani.


Etichete SUAIranGolfQassem SoleimaniDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live