Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 412
Comentează add

Comisia Europeană a aprobat planurile României de a acorda Complexul Energetic Oltenia SA un ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde euro.

Complexul Energetic Oltenia, ajutor de restructurare de 2,66 miliarde euro

florin-lepadatu

    Arhivă Foto Ilie Pintea

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda societăţii de energie electrică Complexul Energetic Oltenia un ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde euro (13,15 miliarde lei), anunţă Reprezentanţa CE în România.

Conform unui comunicat al Executivului comunitar, măsura va permite societăţii să îşi finanţeze planul de restructurare şi să îşi restabilească viabilitatea pe termen lung.

"Planul de restructurare prezentat de România şi ajutorul pentru sprijinirea acestuia vor asigura restabilirea viabilităţii pe termen lung a CE Oltenia fără a fi necesară continuarea acordării de ajutor de stat. Sprijinul public este însoţit de garanţii pentru a asigura că denaturările concurenţei care s-ar putea produce sunt reduse la minimum şi că măsurile vor sprijini obiectivele de decarbonizare ale UE, în concordanţă cu Pactul verde european", a declarat vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei.

CE Oltenia este o întreprindere de stat care desfăşoară activităţi în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică şi al furnizării de energie termică.

Societatea este al treilea cel mai mare producător de energie electrică din România şi este importantă din motive de siguranţă şi de adecvare a sistemului energetic naţional, informează Agerpres.


Etichete Complexul Energetic Olteniatermocentrala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live