Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

31 Iulie 2017
Vizualizari: 1522
Comentează add

Minerii concediaţi vor primi plăţi compensatorii comparabile cu cele acordate de Societatea Naţională pentru Închideri Mine Valea Jiului, aproximativ 37 de mii de lei sumă brută.

Complexul Energetic Hunedoara va concedia peste 400 de mineri

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte să concedieze peste 400 de mineri deşi, paradoxal, de la începutul anului, cererea de cărbune a crescut.

În ciuda asigurărilor privind închiderea minelor fără concedieri colective, date de Ministerul Energiei cu aproape două luni în urmă, Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru o nouă tranşă de disponibilizări.

E vorba de 460 de persoane de la minele Lupeni şi Lonea, care îşi încetează activitatea, minerii concediaţi urmând să primească plăţi compensatorii, comparabile cu cele acordate de Societatea Naţională pentru Închideri Mine Valea Jiului.

Adică, aproximativ 37.000 de lei brut. Chiar dacă persoanele disponibilizate vor intra în preaviz abia în noiembrie, administraţia şi sindicatele au început de pe acum demersurile necesare, având în vedere că această decizie trebuie aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor, iar statul va trebui să aloce banii necesari plăţilor compensatorii. 


Etichete mineridisponibilizăricompensatoriiLupeniLoneaHunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live