Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

28 Octombrie 2019
Vizualizari: 603
Comentează add

Sistemul este importat din Coreea de Sud, iar utilizarea sa face parte dintr-un proiect pilot pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere.

Compania de Drumuri montează parapete rutiere pe rulouri

alex-lancuzov

   Foto: Arhiva/ Alex Lancuzov

Compania de Drumuri montează parapete pe rulouri la Chitila, pe DN 7 în județul Ilfov şi la Coşereni, pe DN 2 în județul Ialomiţa. Sistemul este importat din Coreea de Sud, iar utilizarea sa face parte dintr-un proiect pilot pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere. Spre deosebire de parapetele clasice din metal, noile glisiere dispersează energia la impact şi pot suporta mai multe şocuri fără deformări periculoase.

"Față de glisiera metalică, datorită acelor bidoane de plastic care sunt montate pe secțiune metalică, după un accident rutier în care un autovehicul a avut impact în el și a fost redirecționat pe partea carosabilă, acest parapet poate să își îndeplinească rolul pentru care este proiectat. Este vorba despre un proiect pilot de parapete pe rulouri, este cea mai inovativă soluție de pe piață din acest moment. L-am montat acum pe DN 7, la ieșire din Chitila, pe pod, în curbă, urmând să-l montăm și pe DN2, la ieșire din Coșereni, tot pe pod, tot în curbă", a explicat inginerul Flavius Pavăl, şef al Direcţiei de Siguranţă a Circulaţiei din Compania Națională de Drumuri.

Montarea noilor parapete pe rulouri a fost decisă la nivelul Companiei de Drumuri, după ce în 2014 instanţa a decis, prin sentinţă definitivă, acordarea unei despăgubiri record de un milion de euro pentru o persoană rănită grav într-o glisieră metalică deformată şi nereparată la timp.


Etichete Flavius Pavălparapete rutiereglisare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live