Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Iulie 2018
Vizualizari: 817
Comentează add

Capacitatea fabricii va fi de 150.000 de maşini pe an. Investiţia depăşeşte un miliard de euro şi va crea, încă de la început, peste 1000 de locuri de muncă noi.

Compania BMW va construi o fabrică în Ungaria la Debrecen

sergiu-stet

Foto: pixabay.com.  

Compania germană de auto BMW va construi o fabrică la Debrecen - a anunţat marţi, 31 iulie, la Budapesta, Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale.

MTI transmite că fabrica se va ridica pe un teren de 400 de hectare, aflat în apropierea oraşului, şi va produce pe o singură linie de producţie atât autovehicule tradiţionale, cât şi electrice, cu cele mai moderne tehnologii din industria auto - a declarat ministrul. Capacitatea fabricii va fi de 150.000 de maşini pe an.

Péter Szijjártó a accentuat că valoarea investiţiei depăşeşte un miliard de euro şi va crea, încă de la început, peste 1000 de locuri de muncă noi. Începând cu anul 2019 va începe recrutarea forţei de muncă.

Investiţia contribuie la competitivitatea Ungariei şi consolidează relaţiile economice dintre Ungaria şi Germania - a precizat ministrul. Péter Szijjártó consideră că, atunci când Ungaria a intrat în competiţia pentru investiţii, a reuşit să vină cu argumente serioase pentru alegerea acestei ţări, inclusiv impozite mici, o reglementare flexibilă a pieţei forţei de muncă, formare profesională duală şi pregătirea forţei de muncă în domeniul tehnic şi informatic de mare calitate.

În opinia sa, politica economică bazată pe toate acestea s-a dovedit a fi una de succes. Investiţiile cresc în fiecare an, iar anul trecut au fost depăşite toate recordurile: 96 de investiţii noi au fost demarate în Ungaria prin intermediul sistemului de promovare al investiţiilor.

Ministrul a subliniat că acum se poate vorbi despre un nou succes semnificativ, întrucât unul dintre cei mai mari, mai de succes şi mai moderni producători de automobile din lume a ales Ungaria pentru creşterea capacităţii sale de producţie în Europa. Negocierile durează de 14 luni, BMW a analizat mai multe oraşe europene pentru a realiza această investiţie - a spus ministrul.


Etichete Péter SzijjártóBMWmaşiniinvestiţielocuri de muncăUngariamaşini electriceDebrecen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live