Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

28 Mai 2021
Vizualizari: 458
Comentează add

Papa Francisc trimite o comisie de anchetă la Biserica Catolică din Köln pentru investigarea unor abuzuri sexuale asupra minorilor.

Comisie de anchetă la Biserica Catolică din Köln

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc.              Foto Agerpres.

În prima parte a lunii iunie, Papa Francisc va trimite la Köln, în cea mai mare și importantă eparhie din Germania, o comisie apostolică pentru a cerceta posibilele greșeli săvârșite de cardinalul Rainer Maria Woelki, în modul în care a încercat să gestioneze acuzațiile de abuzuri sexuale vizând anumiți preoți din acest oraș din vestul Germaniei.

Comisia va fi coordonată de doi episcopi din Stockholm, respectiv Rotterdam. Vizita apostolică va servi pentru a obține o imagine completă a situației pastorale din arhiepiscopie și, în același timp, pentru a investiga orice fel de greșeală comisă nu numai de cardinalul Woelki, ci și de predecesorii să în legătură cu cazurile de abuz sexual.

În luna martie, Woelki a refuzat să demisioneze ca urmare a publicării unui raport independent extrem de critic conform căruia, între anii 1975 și 2018, 202 agresori, dintre care aproape două treimi erau preoţi, au comis abuzuri sexuale asupra a cel puțin 314 minori.

Cardinalul a fost acuzat că şi-ar fi încălcat îndatoririle, iar 14 din cei 15 parohi municipali au solicitat ca el să înfrunte consecințe personale. Cu toate acestea, cardinalul Woelki refuză să se retragă, declarând că plănuiește să îmbunătățească măsurile din cadrul Bisericii Catolice pentru a se asigura că nu se vor mai face astfel de greșeli.


Etichete (ii)anchetamolestare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live