Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

29 Iulie 2009
Vizualizari: 1268
Comentează add

Concluziile anchetei vor fi prezentate într-un raport pe 10 august.

Comisia parlamentară a încheiat audierile în cazul ministrului mediului

mira-manzala

Foto: Mediafax

Ministerul Mediului nu a respectat legislaţia referitoare la achiziţiile publice, atunci când a atribuit direct unei firme contractul de promovare pentru un program de mediu, finanţat din fonduri europene. Aceasta este concluzia transmisă Comisiei Nemirschi de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Audiată de Comisia parlamentară de anchetă în Comisia Nemirschi, preşedinta Autorităţii, Cristina Trăilă, a precizat că Ministerul Mediului a invocat fără temei urgenţa cu care trebuia încheiat contractul şi astfel a ocolit licitaţia deschisă su restrânsă pe care avea obligaţia să le organizeze.


"Având în vedere că aceşti bani sunt din fonduri europene şi orice procedură desfăşurată cu nerespectarea Ordonantei 34/2006 atrage ulterior corecţii financiare din partea Comisiei Europene, considerăm că se impune ca Autoritatea de audit din cadrul Curţii de Conturi care raportează Comisiei Europene asupra modului de utilizare a fondurilor comunitare ar trebui să îşi spună punctul de vedere" a declarat Cristina Trăilă.

Preşedintele Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a mai subliniat că suma ce revine întregului program sectorial de mediu se ridică la 5,6 miliarde de euro şi că eventualele sancţiuni financiare ale Comisiei Europene s-ar aplica la această sumă totală.


Etichete NemirschiMinisterul MediuluiCristina Trăilă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live