Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

15 Aprilie 2015
Vizualizari: 776
Comentează add

Comisia Europeană acuză compania Google pentru că abuzează de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţa motoarelor de căutare din Europa.

Comisia Europeană acuză Google de poziţie dominantă

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Comisia Europeană acuză grupul american Google de poziţie dominantă pe piaţa motoarelor de căutare pe internet.

Comisarul pentru concurenţă, Margarethe Vesthager, declară că obiectivul Comisiei este de a se asigura că societăţile care desfăşoară activităţi în Europa, indiferent în ce ţară au sediul, nu împiedică în mod artificial accesul consumatorilor europeni la o ofertă cât mai diversificată.

Au existat îngrijorări privind comporamentul companiei americane de internet Google pe piaţa europeană şi, de aceea, Comisia a început investigaţia în urmă cu cinci ani.

Astăzi, executivul comunitar, prin vocea comisarului pentru concurenţă, Margarethe Vesthager, spune că: "Sunt îngrijorată că această companie a acordat un avantaj neloial propriului serviciu de comparare a preţurilor, încălcând astfel normele comunitare. Google are acum posibilitatea să convingă Comisia că nu este aşa. Cu toate acestea, în cazul în care ancheta va confirma îngrijorările noastre, Google va trebui să suporte consecinţele juridice şi să schimbe modul în care îşi desfăşoară activitatea în Europa".

Google are acum posibilitatea să răspundă Comisiei Europene în termeni de 10 săptămâni şi apoi să solicite o audiere oficială.


Etichete Comisia EuropeanaGooglemotoare de cautare pe internetComisarul pentru concurenţăMargarethe Vesthagerinvestigatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live