Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

11 Iunie 2019
Vizualizari: 984
Comentează add

„Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină a discutat despre East European Comic Con, cel mai important eveniment dedicat pasionaţilor de seriale, benzi desenate și gaming.

COMIC CON, record de audiență la București COMIC CON, record de audiență la București - Conține video

luminita-voinea

De la stânga la dreapta: Dorina Stamate, psihoterapeut, Andra Vasile, PR manager COMIC CON și Maria Țoghină, realizatoarea emisiunii "Serviciul de noapte"

52.000 de zâmbete și experiențe au colorat anul acesta cel mai mare eveniment din Estul Europei, East European Comic Con 2019, desfașurat recent la București.

A fost un record de audiență pentru singurul eveniment din România care reunește pasionații de benzi desenate, filme și seriale sci-fi, jocuri, anime, cosplay și tehnologie.

Publicul țintă îl reprezintă copiii care iubesc  jocurile video și benzile desenate, dar mai ales  tinerii și adolscenții, care au ocazia întâlnirii  cu personajele preferate din filmele și serialele favorite, astfel încât elemente din cultura pop devin realitate.

Festivalul se află la a VII-a ediție la București și a crescut de la an la an, astfel încât la această ediție, Pavilionul Romexpo s-a dovedit a fi unul neîncăpător pentru explozia de sunet și culoare.

“Prima ediție, organizată 2012 la Palatul Copiilor, a fost una de test. Era o sete foarte mare pentru un astfel de eveniment. Actorii au fost în centrul atenției, dar nu reprezentau singura atracție. Erau și zone de gaming și de expozanți sau artiști de bandă desenată. Ideea de Comic Con a pornit de la artiștii  de bandă desenată din America anilor ’70, când au simțit nevoia unei interacțiuni dintre creatori și fani, pentru că atunci nu existau rețele sociale și nici internet.  De atunci  a crescut, ajungând la o asemenea amploare, cum este evenimentul de la San Diego, care este primul și cel mai mare”, a spus Andra Vasile, PR manager COMIC CON, la „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Dacă la prima ediție din 2012, Comi Con aduna în România  9.300 de oameni, anul acesta audiența lui a atins un record de 52.000 de vizitatori, în trei zile.

Interesul ridicat al publicului s-a datorat, în mare măsură, faptului că “vedeta” evenimentului a fost  cel mai popular serial al deceniului, “Urzeala Tronilor“ (“Games of Thrones“), astfel că vizitatorii s-au putut întâlni cu doi dintre actorii din această producție: Vladimir Furdik și Clarice Van Houten, de la care au putut lua autografe. 

Printre actorii prezenți s-au numărat și îndrăgitul Paul Wesley, actorul care-l interpretează pe Stephan în „The Vampire Diaries”, Manu Bennet, din „Spartacus” și Adam Brown din „The Hobbit”.

Un alt punct de atracție a fost Tronul de Fier folosit în primul sezon, simbolul serialului „Games of Thrones”, fiind adus la București chiar de pe platoul de filmare.

Vizitatorii s-au mai putut bucura de o replică a dragonului regal din același serial de succes, de aleea artiștilor, dar și de întâlniri cu artiștii de benzi desenate,  printre care şi Jean-François Lécureux, creator al celebrei serii „Rahan“.

Transylvania Comic Con, în premieră la Cluj Napoca

După succesul de la București, organizatorii propun o ediție în premieră a Comic Con la Cluj Napoca,  care se va desfășura la Sala Polivalentă, în perioada 18 – 20 octombrie.

Invitatul principal care se va întâlni cu vizitatorii și va oferi autografe fanilor este Rick Cosnett, îndrăgitul actor din  “The Vampire Diaries”.

„Toată atenția este îndreptată către Cluj,  acolo unde se va desfășura Transylvania Comic Con. Pe partea de producție, încercăm sa venim cu elemente inedite. Sperăm că, în timp,  va crește și acest eveniment de la Cluj  și va deveni un reper în regiune. Sperăm, de asemenea, să ajute și economia orașului și astfel, toată lumea va avea de câștigat”, a  punctat Andra Vasile.

Avem nevoie să evadăm din viața cotidiană

Comic Con este interpretat de psihologi ca o modalitate de relaxare, dar  și de evadare din viața cotidiană.

„Avem nevoie să ieșim din viețile noastre, care poate nu sunt așa cum ne dorim, și tocmai aceste seriale, jocuri, ne fac să evadăm din viețile proprii atunci când poate nu suntem atât de mulțumiți de ele și să intrăm în  pielea altor persoane, să trăim alte vieți, lucruri care ne fac viața reală mai ușoară”, a afirmat psihoterapeutul Dorina Stamate, în cadrul discuției de la „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Dezvoltarea creativității, a inteligenței emoționale, dar și sentimentul apartenenței la o comunitate care împărtășește valori comune sunt câteva dintre beneficiile pe care Comic Con le aduce pentru adolescenți.

„Orice eveniment de genul acesta, în care te întâlnești cu actorii din fimele preferate, aduc în interiorul nostru multă frământare pozitivă. Tinerii se întreabă ce costume să își aleagă, chiar își confecționează costumele singuri. Acest gen de lucruri le stimulează creativitatea și le cresc stima și încrederea față de sine. Prin participarea la Comi Con, ceilalți participanti validează, apreciază și, astfel, dau sentimentul că aparții unei comunități de oameni care împărtășesc aceleași valori, pasiuni. E o formă de exprimare foarte comună, mulți adolescenți se costumează și cumva, devin acel personaj. Când te identifici cu personajul, capeți multă putere în a depăși perioadele dificile ale adolescenței”, a punctat psihoterapeutul Dorina Stamate.
 

VIDEO: Emisiunea "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină, ediția din 11/12 iunie 2019


Etichete COMIC CONgamingGames of ThronesEast European Comic Conadolescenți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live