Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

24 Martie 2014

Premierul Victor Ponta afirmă că există o strategie pe termen lung de unire a conducerilor TVR şi a Radioul Public, "dar aceasta nu se poate face acum".

Comasarea Radioului Public cu TVR, "nu înainte de un an"

sorin-solomon

Premierul Victor Ponta.  Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta afirmă că există o strategie pe termen lung de unire a conducerilor TVR şi a Radioul Public, dar aceasta nu se poate face acum "pentru că ar însemna băgarea radioului în faliment".

"TVR are 800 de milioane de lei datorii, Radioul e pe profit, un profit mic, e adevărat, dar e pe plus. Dacă adaugi la ceva care are un profit de 10 milioane ceva care are datorii de 800 de milioane, rezultatul e clar" a mai spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus că a discutat despre o comasare a conducerilor celor două instituţii, dar aceasta nu se poate face înainte ca TVR să revină pe linia de plutire.

"În urma unui proces care va dura probabil un an, în care TVR să revină la o situaţie financiară normală, atunci da, aşa cum se întâmplă în majoritatea ţărilor europene, televiziunea şi radioul trebuie să formeze o singură societate naţională, dar asta nu mai devreme de, hai să fim optimişti, de un an de zile", a mai spus Victor Ponta.

"Am discutat şi cu domnul Tănase şi cu domnul Miculescu, am discutat şi cu alţi oameni care ştiu ce se întâmplă în Europa dar, repet, nu mai devreme de un an şi până când TVR nu ajunge şi el, ca şi Radioul, pe linia de plutire", a mai spus Victor Ponta.Etichete TVRRadioul PubliccomasareconducericomasarefalimentOvidiu MiculescuStelian Tănase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live