Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

14 August 2022
Vizualizari: 406
Comentează add

Guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a anunțat că întreg comandamentul armatei ruse aflat în orașul Herson a decis să se mute pe malul stâng al râului Nipru.

Comandamentul armatei ruse din Herson a părăsit orașul

alex-buzica

   Foto: Alex Buzică.

Militarii ruşi care deschid focul în direcţia centralei nucleare de la Zaporojie sau din incinta acesteia vor deveni "ţinte speciale" ale serviciilor de informaţii, forţelor speciale şi armatei ucrainene, a avertizat ieri preşedintele Volodimir Zelenski.
 
Zona centralei, cea mai mare din Europa, a fost lovită în mai multe rânduri în ultima perioadă, părţile acuzându-se reciproc de responsabilitate pentru tiruri. Centrala de la Zaporojie este ocupată de armată rusă din luna martie.
 
ONU a cerut săptămâna aceasta demilitarizarea zonei centralei, iar G7, grupul principalelor ţări industrializate, i-a cerut Moscovei să îşi retragă imediat forţele.
 
Între timp, forţele ucrainene şi-au continuat operaţiunile ofensive în sudul ţării şi au continuat luptele şi în zona de est a ţării.
 
În sudul Ucrainei, guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a anunțat că întreg comandamentul armatei ruse aflat în orașul Herson a decis să se mute pe malul stâng al râului Nipru, părăsind orașul în contextul în care armata ucraineană este în plină ofensivă pentru recucerirea zonei.
 
Tot aici, forțele armate ucrainene ce se subordonează comandamentului operațional de la Odesa au lovit al patrulea și ultimul pod din regiunea Herson, pe care forțele Rusiei l-au folosit pentru a transporta echipamente.
 
Şi la Mariupol, oraș ocupat de ruși, ieri seara s-au auzit explozii puternice. Momentan nu se știe cauza, au comunicat consilierii locali din oraș. Situația umanitară de acolo este în continuare foarte gravă. Nu există apă curentă și electricitate.
 
Şi în estul Ucrainei armata a distrus patru drone inamice rusești de tipul Orlan, dar și un avion de vânătoare Su-25 al rușilor. Tot sâmbătă și rușii au țintit cu rachete orașul Harkov, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.
 

Etichete HersonUcrainaarmata rusa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live