Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 313
Comentează add

Colette Avital, supravieţuitoare a Holocaustului, va aprinde flacăra comemorativă la ceremonia care va avea loc la Memorialul Yad Vashem.

Colette Avital va aprinde flacăra comemorativă de la Memorialul Yad Vashem

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

  Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

Colette Avital, supravieţuitoare a Holocaustului, originară din România, va aprinde mâine flacăra comemorativă la ceremonia care va avea loc la Memorialul Yad Vashem, în prezenţa a 49 de delegaţii din lumea întreagă.

Doamna Avital, în prezent preşedintele Centrului de Organizare a Supravieţuitorilor Holocaustului, i-a vorbit în exclusivitate corespondentului Radio România Actualităţi, Dragoş Ciocîrlan, despre semnificaţia evenimentului şi mesajul Statului Israel la Forumul Mondial al Holocaustului.

Colette Avital: Acest forum se întruneşte pe ziua de 23 ianuarie, pentru că pe ziua de 27 ianuarie 1945 a fost eliberat Auschwitz, şi asta este cel mai important. Bineînţeles, este o legătură foarte intimă între ceea ce vorbim despre Holocaust şi antisemitism, pentru că fără antisemitism, care a fost adus până la extremă, nu ar fi fost posibil Holocaustul şi de aceea, în primul rând, se va vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în Holocaust, dar, în acelaşi timp, toţi cei care sunt prezenţi îşi iau angajamentul să lupte contra antisemitismului. Bineînţeles, acesta este şi mesajul Statului Israel, care este patria poporului evreu.


Etichete Yad VashemMemorial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live