Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 4014
Comentează add

Premiul ”ARȚARUL DE AUR” - Festivalul Internațional de Film Turistic și Ecologic JAHORINA 2019 - pentru colegul nostru Sorin BEJAN.

Colegul nostru, Sorin Bejan - Premiu la Festivalul de Film Jahorina

-

Colegul nostru de la secția RADIOJURNAL, Sorin Bejan, a obținut Premiul ”Arțarul de Aur”, pentru cel mai bun film turistic (selecția internațională), în cadrul Festivalului Internațional de Film Turistic și Ecologic – JAHORINA 2019 – Pale, Bosnia și Herțegovina. Producția înscrisă în festival a fost ”UNDE CĂLĂTORIM ? Insula Evia, Grecia”.

Insula Evia, a doua ca mărime, după Insula Creta - peste 3500 km pătrați în care turistul își poate găsi un loc de liniște sau de călătorie. Trasee, orașe și sate care, prin farmecul lor, fac ca un sejur în această locație să fie unul de vis. Insula Evia se întinde de la vârful Peninsulei Pelion până în sudul coastei Attika, extremitatea sa sudică aflându-se la o distanță mică de insulele Andros și Kea, parte din arhipelagul Cicladelor. Evia și-a păstrat farmecul autentic al unei insule grecești de legendă, neîntinat de lanțuri hoteliere, magazine de suveniruri și mase de turiști. Atât de frumoasă, și totuși atât de…necunoscută. Deși a doua cea mai mare insulă din Grecia, după Creta, Insula Evia pare a se ascunde într-un con de umbră pentru turiști.

Realizatorul filmului, Sorin Bejan, a reușit prin producția propusă Juriului de la Pale să scoată în evidență aspecte mai puțin știute de către turiști, dar și de către agențiile de turism.

Frunza de arțar este logo-ul acestei manifestări culturale care a debutat în anul 2006.

În ediția 2019 au participat 28 de țări, care au înscris 79 de producții la diversele secțiuni ale festivalului.

Festivalul Internațional de Film Turistic și Ecologic – JAHORINA 2019 – Pale s-a aflat  la a 13-a ediţie și s-a desfășurat săptămâna trecută în orașul Pale din Regiunea Sarajevo.
 


Etichete Sorin BejanArțarul de Aurfilm turisticpremiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live