Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

12 Decembrie 2012
Vizualizari: 3172
Comentează add

Expoziţia "Colecţiile de artă şi numismatică ale Băncii Comerciale Române" a fost vernisată, miercuri, în capitală.

Colecţii de artă şi numismatică, expuse în Bucureşti Colecţii de artă şi numismatică, expuse în Bucureşti - Conține galerie foto

Muzeul Naţional de Istorie şi BCR au inaugurat, miercuri, expoziţia intitulată "Colecţiile de artă şi numismatică ale Băncii Comerciale Române", în cadrul căreia sunt expuse 60 de tablouri de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi secolul XX.

Acestea aparţin unor mari maeştri români printre care Nicolae Grigorescu, Petraşcu, Tonitza, Dărăscu sau Baba.

La muzeu mai sunt expuse şi 162 de monede din aur provenind din antichitate, monede medievale târzii, dar şi monede aflate la un moment dat în circulaţie în Marea Britanie, Franţa, Austroungaria, Germania, Imperiul Otoman, Statele Unite, Chile, Columbia, Spania sau Italia.

Peste 8 zile, Muzeul Naţional de Istorie va prezenta, în cadrul unei alte expoziţii, o monedă de 100 de ducaţi batută în 1675 de principele Transilvaniei Mihaly Apafi, o piesă care până în 1999 a fost considerată cea mai grea monedă de aur europeană.


Etichete Muzeul Naţional de IstorieBCRColecţiile de artă şi numismatică ale Băncii Comerciale RomâneNicolae GrigorescuPetraşcuTonitzaDarascuBaba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live