Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Aprilie 2014
Vizualizari: 1060
Comentează add

Hidrologii au instituit, sâmbătă, Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din opt județe situate în sudul țării, începând cu ora 16,00, până duminică, la ora 18,00.

Cod portocaliu de inundații în opt județe

radiojurnal

Drum distrus de o viitura. Foto: Arhiva.

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii în opt judeţe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), bazinele hidrografice afectate sunt: Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu mijlociu și inferior, afluenți ai Oltului inferior, Călmățui, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău și Putna, iar fenomenele vizate creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă ora 16.00 și până mâine la ora 18.

Adrian Purdel, de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor spune care sunt bazinele hidrografice afectate:

"Râurile Cosuştea, în judeţul Mehedinţi, în judeţele Dolj, Vâlcea - bazinul inerior al Oltului, pe Vedea, pe Teleorman şi pe Prahova superioară".

Potrivit INHGA codul portocaliu de inundaţii înseamnă risc de viituri majore şi de revărsări importante care pot duce la inundarea de gospodării şi obiective social-economice.

Ploile deja au afectat zeci de gospodării din mai multe judeţe.

În Olt, pompierii supraînalţă cu saci cu nisip digurile din comunele Movileni şi Şerbăneşti, în condiţiile în care în aceste localităţi nivelul pârâului a ajuns la cota de inundaţie, transmite corepondentul RRA Laura Stoican.

Pompierii acţionează şi la Slatina, într-o clădire a Liceului de Construcţii ce adăposteşte centrala termică, pentru evacuarea apei care a inundat încăperea.


Etichete hidrologicod portocaliuinundațiiMehedințiDoljGiurgiuviiturirevărsări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live