Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Martie 2018
Vizualizari: 671
Comentează add

Coaliţia îl propune ca premier pe preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, în condiţiile în care Berlusconi nu are dreptul de a deţine vreo funcţie publică până în 2019

Coaliţia condusă de Berlusconi, cotată favorită în alegerile din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: wikipedia.org

O coaliţie de dreapta condusă de Silvio Berlusconi este cotată ca favorită în alegerile generale care au loc, duminică, în Italia.
 
Coaliţia îl propune ca premier pe preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, în condiţiile în care Berlusconi nu are dreptul de a deţine vreo funcţie publică până în 2019, din cauza unei condamnări din 2013 pentru fraudă fiscală.
 
Chiar dacă dreapta va câştiga alegerile, sondajele sugerează că nu va avea suficiente voturi pentru a forma majoritatea parlamentară.
 
Noul sistem electoral din Italia combină scrutinul proporţional cu cel majoritar, ceea ce înseamnă că pragul pentru obţinerea majorităţii în parlament este de 40-45%.
 
La acest scrutin electoral, pentru prima dată în Italia buletinele de vot conţin un cod de bare care elimină astfel posibilitatea de fraude.
 
Cel mai bun rezultat ar putea obţine, potrivit analiştilor, alianţa formaţiunii de centru-dreapta condusă de Silvio Berlusconi, care ar putea strânge 37% din voturi.
 
Toate principalele formaţiuni politice exclud o mare coaliţie cu rivalii, aşa că este foarte posibil ca după alegeri Italia să treacă printr-un blocaj, aşa cum s-a întâmplat în 2013.

Etichete ItaliaalegeriSilvio BerlusconiAntonio Tajani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live