Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Iaşi

14 Octombrie 2018
Vizualizari: 1445
Comentează add

La Iaşi, zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării continuă să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Coadă de peste 5 kilometri la racla cu moaştele Sf. Parascheva

radio-romania-iasi

Pelerini la Iaşi la sărbătoarea Sfântei Parascheva.  Arhivă Foto: basilica.ro.

La Iaşi, zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării continuă să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.
 
Rândul pelerinilor se întinde pe mai bine de 5 kilometri.
 
Astăzi este marcat hramul acestei sfinte, considerată ocrotitoarea Moldovei. De dimineaţă a fost oficiată Sfânta Liturghie, în prezenţa a peste 10.000 de credincioşi dar şi a 25 de ierarhi din ţară şi din străinătate. Are detalii colegul nostru, Constantin Mihai, de la Radio România Iaşi.
 
Reporter: Peste 25 000 de credincioşi au participat astăzi la Iaşi, la oficierea slujbei, prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. La rând aşteptau alţii 15 000 de pelerini, dornici să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Ecaterina. 
 
-: Am venit din dragoste pentru familia mea, pentru ţara asta, pentru popor şi pentru ce m-am rugat, pentru pace, linişte, prosperitatea oamenilor şi pentru sănătatea noastră mentală şi fizică. În momentul când am ajuns, lângă Cuvioasă, parcă am fost alţii, ne-am uşurat aşa, sufleteşte şi ne-am încărcat cu multă emoţie pozitivă, bineînţeles.
 
 
Reporter: Întregul spaţiu din centrul Iaşiului, delimitat de Catedrala Mitropolitană, clădirea Teatrului Naţional, Biserica "Trei Ierarhi" a devenit neîncăpător.
 
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de 24 preoţi, în fruntea acestora Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Preasfinţitul Teofan. Mesajul Patriarhului României, Preaferictul Daniel a fost rostit de Preasfinţitul Ignatie, episcop de Huşi.
 
Preasfinţitul Ignatie: Cinstirea Sfinţilor martiri, prin rugăciuni şi cântări de laudă, adresate lor, prin sărutarea icoanelor si a sfintelor moaşte aduce mari şi multe binecuvântări credincioşilor. 
 
Reporter: La masa pelerinilor, oficialităţile locale au oferit 60 000 de sarmale, celor veniţi la Iaşi. Numărul pelerinilor, care au trecut să se închine la sfintele moaşte a depăşit 120 000.

Etichete pelerinajiasisfanta paraschevapelerinisfanta ecaterinacatedrala mitropolitanaradio iasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live