Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

9 Martie 2015
Vizualizari: 800
Comentează add

Aprecierea bruscă a dolarului american face ca mii de persoane fizice şi firme care s-au împrumutat în moneda americană să se teamă că nu îşi vor mai putea rambursa împrumuturile.

Clienţii băncilor se confruntă cu noi probleme

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă

La doar câteva luni după ce aprecierea francului elveţian a făcut ca mii de români să nu îşi mai poată plăti ratele la bancă, clienţii băncilor se confruntă cu noi probleme.

Aprecierea bruscă a dolarului american face ca mii de persoane fizice şi firme care s-au împrumutat în moneda americană să se teamă că nu îşi vor mai putea rambursa împrumuturile, fenomen sesizat şi în judeţul Sălaj.

Mulţi dintre clienţii băncilor s-au trezit deja cu rate mai mari.  

"Nu ştiu de unde o să scot bani, ţinând cont de faptul că am un copil la cămin, soţul nu câştigă foarte bine. Deci, sunt disperată", spune posesoarea unui credit.  

Economiştii cred că numărul celor care nu îşi vor mai putea plăti ratele va creşte în următoarele luni.

Alexandru Tamba, Corpul Experţilor Contabili Sălaj: "Eu prevăd că vor fi foarte multe credite restante.

"De asemenea, va fi o foarte mare problemă pentru cei care au credite, indiferent că sunt persoane juridice sau fizice, credite în dolari şi va trebui, din punctul meu de vedere, ca atât statul, cât şi băncile, împreună cu persoanele fizice sau juridice care au credite să se pună la masa negocierilor şi să ajungă la nişte soluţii fiindcă deja se pare că sunt probleme şi la celelalte valute care vor duce la mari probleme în sistemul bancar", afirmă Alexandru Tamba.  

În Sălaj, mai bine de jumătate din clienţii băncilor au credite în valută.


Etichete creditebănciproblemeaprecierea dolaruluicliențiAlexandru TambaCorpul Experţilor Contabili Sălaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live