Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 177
Comentează add

În spațiul public circulă informații inexacte care contestă siguranța vaccinului anti COVID. Din acest motiv autoritățile au decis să aducă unele clarificări.

Clarificări asupra informațiilor inexacte despre vaccinul anti-COVID

radiojurnal

  Foto: gov.ro.

În spațiul public circulă informații inexacte care contestă siguranța vaccinului anti COVID. Din acest motiv autoritățile au decis să aducă unele clarificări.
 
Reporter: Nicoleta Stoian - Exemple de astfel de informații inexacte sunt cele potrivit cărora țări ca Germania și Belgia au întrerupt vaccinarea sau că polițiști din Franța protestează împotriva vaccinării, susține Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.
 
Potrivit acestuia, Germania nu a suspendat campania la nivel național, ci a amânat vaccinarea în câteva districte din nordul Bavariei, din cauza unor dificultăți întâmpinate în timpul transportului.
 
Mai exact, 1.000 de doze au fost transportate la temperatura de 15 grade Celsius, în locul temperaturii recomandate, de minus 80 de grade. Această variație a fost identificată cu ajutorul senzorilor de temperatură aflaţi în dispozitivele speciale de transport.
 
În ceea ce privește Belgia, aceasta nu a întrerupt sau amânat vaccinarea, ci analizează o potențială schimbare a strategiei de imunizare.
 
Aceasta ar presupune vaccinarea unui număr mai mare de persoane cu prima doză de vaccin și amânarea administrării celei de-a doua doze, în contextul apariției noii tulpini mai contagioase a virusului și a numărului mic de doze de vaccin disponibile.
 
Producătorul susține însă că datele din studiile clinice nu prezintă suficiente garanții că o asemenea modificare ar mai păstra eficacitatea vaccinului.
 
În cazul Franței, Comitetul precizează că protestele nu au fost organizate de Poliție și nu au fost îndreptate împotriva vaccinului sau a vaccinării. 
 
(PH)

Etichete Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live