Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

4 Septembrie 2020
Vizualizari: 335
Comentează add

Circa 80% dintre şcoli vor opta pentru scenariul prezenţie fizice în clasă în noul an şcolar (Organizaţia Salvaţi Copiii).

Circa 80% dintre şcoli „vor opta pentru scenariul prezenţei fizice”

mihaela-enache

Aproape 80% dintre școli vor opta pentru scenariul prezenței fizice în clasă a copiilor de la 14 septembrie - rezultă dintr-un studiu făcut de Organizația Salvați Copiii.

În cadrul unei cercetări pe teren, care a evaluat gradul de pregătire a unităților de învățământ pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță sanitară, principala problemă identificată a fost lipsa cabinetelor medicale și a personalului specializat. 

A fost analizată situația din 144 de școli situate în 135 de localități, din 12 județe. Doar 16 din aceste unități de învățământ au cabinet medical cu personal de specialitate pe toată durata programului școlar, iar 57, deci mai bine de o treime, nu au nicio formă de asistență medicală. Alte probleme semnalate în perspectiva revenirii copiilor la cursuri au fost numărul prea mare de elevi în clasele, condiţiile sanitare improprii sau transportul la școală.

Şi modelul de educație online ridică mai multe dificultăți. În majoritatea școlilor sunt probleme de acces la internet pentru toți copiii și în cele mai multe nu toți elevii dispun de o tabletă sau de un calculator. În multe cazuri există profesori în astfel de situații.

Organizația Salvați Copiii amintește și de datele unui alt studiu realizat recent, conform căruia aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, considerate singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecțiile online.


Etichete (ii)scenariuscoliprezentafizica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live