Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 23 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

9 Aprilie 2016
Vizualizari: 1421
Comentează add

Printre cei arestaţi se află Mohammed Abrini, implicat în atentatele de la Paris, dar şi Ossama Krayem, complice în atentatele din Bruxelles din 22 martie.

Cinci persoane suspectate de terorism au fost arestate la Bruxelles

cerasela-radulescu

Foto: Arhivă 

Cinci persoane suspectate de terorism au fost arestate la Bruxelles, unde în cursul nopţii au avut loc şi percheziţii în câteva cartiere.

Printre cei arestaţi se află Mohammed Abrini, implicat în atentatele de la Paris, dar şi Ossama Krayem, complice în atentatele din Bruxelles din 22 martie.

Consiliul de Securitate, întrunit azi-noapte, a salutat rezultatele anchetei, dar a decis să menţină nivelul alertei teroriste la 3 din 4. Cerasela Rădulescu transmite din Bruxelles.

Reporter: Trebuie să rămânem vigilenţi, spun autorităţile după reuniunea de azi-noapte a Consiliului de Securitate. Chiar dacă ancheta şi arestările unor terorişti suspecţi importanţi reprezintă un succes, alerta teroristă se menţine aceeaşi, indicând o ameninţare posibilă. Parchetul a anunţat aseară că ancheta urmează să confirme dacă Mohammed Abrini, aflat printre cei cinci arestaţi ieri într-un cartier din Bruxelles, este în acelaşi timp cel căutat de poliţia belgiană ca suspectul terorist din Aeroportul Zaventem, cel care a fugit de la locul atentatelor din 22 martie. Abrini este cunoscut de autorităţile belgiene ca fiind un infractor de drept comun, care a comis mai multe furturi în Belgia, venind din Maroc, dar având şi cetăţenie belgiană.

Abrini a crescut în cartierul Molenbeek, cunoscut pentru reţelele de recrutare de jihadişti. Tot printre cei cinci se află şi Osama Krayem, complice al teroristului sinucigaş de la staţia de metrou Maelbeek, în atentatele de la Bruxelles. Acesta a intrat în Europa în septembrie anul trecut, prin insula Leros din Grecia, cu un paşaport fals sirian, pretinzând că este refugiat şi a fost preluat din Germania de către suspectul numărul unu din atentatele de la Paris, Salah Abdeslam, arestat acum în Belgia.


Etichete atacurile de la bruxellesarestari la bruxellesterorismmolenbeek

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live