Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

15 Martie 2019
Vizualizari: 578
Comentează add

Ministerul Justiţiei a publicat lista celor cinci magistraţi care şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror în cadrul Parchetului European din partea României.

Cinci candidaţi pentru postul de procuror european din partea României

diana-surdu

Ministerul Justiţiei a publicat astăzi lista celor cinci magistraţi care şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror în cadrul Parchetului European din partea României.

Printre ei se numără Marius Bulancea, procuror-sef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA şi Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT.

Candidaţii urmează să susţină un interviu cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, pe 22 martie.

Parchetul European va fi un organism independent, responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a complicilor acestora.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European este în plină desfăşurare, iar fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi, se află printre favoriţi.


Etichete Ministerul Justiţieilista celor cinci magistraţicandidaturafuncţia de procurorParchetul Europeandin partea RomânieiMarius BulanceaDaniel Horodniceanutidorel toaderlaura codruta kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live