Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

24 Ianuarie 2020
Vizualizari: 933
Comentează add

Autorităţile de la Beijing îşi intensifică eforturile pentru a evita răspândirea noului virus care provoacă infecţii respiratorii acute în contextul sărbătorii Noului An chinezesc.

China îşi intensifică eforturile pentru evitarea răspândirii noului virus

-cristina-grecu

Foto: facebook.com/WHO.

Autorităţile de la Beijing îşi intensifică eforturile pentru a evita răspândirea noului virus care provoacă infecţii respiratorii acute în contextul sărbătorii Noului An chinezesc, la sfârşitul acestei săptămâni.

În ultimul bilanţ, s-au anunţat 830 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 26 de decese.

Autorităţile medicale şi aeroportuare din întreaga lume iau măsuri de prevenţie. 

Un al doilea caz de infectare cu coronavirusul chinez a fost anunţat în Statele Unite. Este vorba despre o femeie de 60 de ani, care a venit, pe 13 ianuarie, din oraşul Wuhan, acolo unde a izbucnit epidemia.

Alţi 50 de pacienţi au fost supuşi testelor şi se aşteaptă rezultatele. Celelalte cazuri de infectări din afara Chinei sunt semnalate doar în Asia, şi anume: în Hong Kong, Macao, Taiwan, Corea de Sud, Japonia, Thailanda, Singapore şi Vietnam.

În China, toate sărbătorile organizate cu ocazia Anului Nou, pe 26 ianuarie, au fost date peste cap.

Aproximativ 40 de milioane de oameni sunt blocaţi în zonele cu epidemie virală, după ce autorităţile au decis să închidă mai multe oraşe din centrul ţării şi numeroase obiective turistice, cum ar fi porţiuni din Marele Zid Chinezesc, monumente emblematice din Beijing sau Parcul de distracţii Disneyland din Shanghai.

Trupe celebre, cum ar fi Cirque de Soleil, şi-au anunţat anularea turneelor în China. În oraşul Wuhan, acolo unde a fost semnalat pentru prima dată coronavirusul, străzile sunt pustii, iar oamenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, altfel, fiind amendaţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a recomandat restricţii de călătorie, doar vigilenţă pe aeroporturile lumii.


Etichete evitarechinavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live