Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Noiembrie 2018
Vizualizari: 515
Comentează add

În ultimii ani, peste un milion de oficiali chinezi au fost trimişi să locuiască în casele uigurilor, principala etnie din regiunea Xinjiang.

China îşi apără politicile aplicate în regiunea musulmană Xinjiang

sergiu-stet

  Foto: wikipedia.org.

China îşi apără politica de a trimite oficiali guvernamentali pentru a locui în casele etnicilor minoritari musulmani din regiunea vestică Xinjiang.

Corespondentul BBC transmite că organizaţiile pentru drepturile omului au criticat campania "Să devenim o familie" drept una represivă.

Presa de stat susţine că această campanie promovează armonia naţională. În ultimii ani, peste un milion de oficiali chinezi au fost trimişi să locuiască în casele uigurilor, principala etnie din regiunea Xinjiang, şi ale altor minoritari musulmani.

Potrivit documentelor chinezeşti, în mare parte, scopul acestei măsuri este supravegherea şi observarea practicilor religioase, spre exemplu.

Localnicii consideraţi a fi prea devotaţi religiei musulmane riscă să fie trimişi într-una din "taberele de reeducare", tot mai multe la număr, care găzduiesc în prezent sute de mii de oameni, potrivit unor rapoarte.


Etichete XinjiangislammusulmanoficialiuiguriONG

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live