Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 3910
Comentează add

CFR Infrastructură- soluţie pentru reducerea aglomeraţiei pe şos. Petricani

alex-lancuzov

  Foto: Alex Lancuzov

Trenuri de marfă deviate pe inelul feroviar al Capitalei pentru a reduce aglomerația de pe șoseaua Petricani.
 
Bariera de la Petricani pe magistrala feroviară  București – Constanța este coborâtă două ore și jumătate din 24 de ore
 
Pe Magistrala București –Constanța circulă zilnic peste 80 de trenuri
 
 
Compania CFR Infrastructură a efectuat lucrări pentru reparații și electrificarea inelului feroviar al Capitalei pentru a permite devierea unor garnituri de marfă, evitând astfel tranzitarea zonei Petricani, din Nord -Estul Capitalei unde bariera este acționată de zeci de ori pe zi, cu o durată totală de două ore și jumătate adică 10 % din 24 de ore. Noile rute pentru garniturile de marfă vor fi disponibile odată cu Noul Mers al Trenurilor, a declarat pentru RRA, Marius Chiper, directorul general CFR Infrastructură care a răspuns, astfel, solicitărilor Primarului General pentru a reduce blocajele de la Petricani:
 
 ,,Această barieră de pe M 800 București –Constanța este dotată cu camere de luat vederi, urmărim circulația feroviară și auto, din înregistrări, nu se confirmă timpii mari ( 30 de minute, spunea Gabriela Firea). Cel mai mult timpul de închidere este de 10 minute când trec două trenuri în paralel dar în medie bariera este acționată cel mult 3 minute. Problema este cumulată, descărcarea în sensul giratoriu din Voluntari blochează circulația și talonează bariera. Nu e vina noastră”.
Rerutarea unor trenuri de călători ar fi practic, imposibilă pentru că ar crește durata de călătorie cu cel puțin 30 de minute. Măsura se va aplica doar pentru marfare, a explicat Chiper :
,,În această vară am făcut lucrări serioase de reparații pe centură, tronsonul Chiajna- Voluntari- Pasărea, am repus în funcțiune linia de electrificare și practic, vom putea circula cu trenuri electrice scăzând presiunea de la Petricani.
 
Săptămâna aceasta, Primarul General, Gabriela Firea, a cerut CFR să modifice Mersului Trenurilor pentru fluidizarea circulației rutiere la Petricani și a anunțat că ,, A fost finalizat Studiul de Fezabilitate, se lucreaza la intocmirea caietului de sarcini pentru proiectarea si executia lucrarilor. Pentru a putea aloca sumele necesare demararii lucrarilor este necesară preluarea terenului din proprietatea CJ Ilfov".


Etichete Exclusiv onlineCFR Infrastructurășoseaua Petricaniaglomeratiebarieretrenuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live