Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 124
Comentează add

Cererile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană sunt analizate de liderii europeni reuniți la Bruxelles.

Cererile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Şefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană ar urma să decidă astăzi la Consiliul European de la Bruxelles acordarea statutului de țară candidată la aderare Ucrainei și Republicii Moldova.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ambele țări merită să înceapă negocierile de aderare, așa cum a recomandat Comisia săptămâna trecută.


Ursula von der Leyen: ”Moldova a făcut paşi fermi spre Europa, de asemenea, cu un mandat foarte clar pe care l-a primit din partea cetăţenilor. Se află pe o traiectorie reală proreformă, anticorupţie şi proeuropeană pentru prima dată de când şi-a dobândit independenţa. Iată de ce merită să capete o perspectivă europeană şi să i se acorde statutul de țară candidată.”

Liderii Serbiei, Albaniei şi Macedoniei de Nord, țări candidate la aderare de ani de zile, nu vor participa la reuniunea din cadrul summitului pe tema procesului de extindere către Balcanii de Vest, în semn de protest față de blocarea de către Bulgaria a începerii negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord.


Bosnia-Herțegovina a depus candidatura în 2016, dar nu a reușit încă să devină stat membru al Uniunii Europene.


Etichete uniunecomisieUECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live