Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Septembrie 2016
Vizualizari: 666
Comentează add

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis Senatului cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne.

Cererea DNA de urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea, la Senat

radiojurnal

Groapa de pe strada Știrbei Vodă din București în care căzut polițistul Bogdan Gigină, a doua zi după accident. Foto: Atena Teognoste.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis Senatului cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Redactorul Alina Stănuţă transmite că documentul va intra cel mai probabil luni în dezbaterea Biroului Permanent al Senatului.

În prima fază, potrivit procedurilor, solicitarea ar urma să fie trimisă comisiei juridice.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, anul trecut, într-un accident de motocicletă, în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Oprea, pe atunci ministru de Interne.

Ancheta declanşată după moartea poliţistului a investigat, printre altele, dacă fostul ministru ar fi avut, la momentul respectiv dreptul la coloană oficială, întrucât - susţin procurorii DNA - ar fi fost vorba de o deplasare în interes privat.


Etichete procuror general augustin lazarsenatcerere dna gabriel opreaurmarire penala gabriel opreabogdan giginamaicoloana oficialadnavicepremierministerul de interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live