Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

20 Noiembrie 2018
Vizualizari: 473
Comentează add

Cel puţin 40 de morţi într-un atentat la o reuniune religioasă din Kabul.

Cel puţin 40 de morţi într-un atentat în Afganistan

radu-dobritoiu

Cel puţin 40 de persoane au murit şi peste 60 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis marţi, la Kabul, la o reuniune religioasă care celebra naşterea profetului Mahomed, au anunţat responsabili locali citaţi de AFP, dpa şi Reuters.

'Patruzeci de trupuri neînsufleţite şi 60 de persoane rănite au fost transportate spre spitale', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahid Majroh.

'Atacatorul kamikaze s-a aruncat în aer în sala de nunţi Uranus, unde se reuniseră ulema pentru a celebra în această zi naşterea profetului', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de la Kabul, Basir Mujahid. 'Am informaţii confirmate că 40 de persoane au fost ucise', a mai spus Mujahid.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Najib Danish, a confirmat informaţia, subliniind că 'ulema veniţi din toată ţara şi din public participă la ceremonie' în sala de nunţi.

Un responsabil al sălii, a cărei capacitate permite organizarea unor reuniuni de anvergură precum cele politice, a povestit agenţiei France Presse că 'în jur de 1.000 de persoane erau prezente' la momentul exploziei.

Atentatul nu a fost până în prezent revendicat, dar gruparea Statul Islamic (SI) este cel mai adesea la originea atacurilor sinucigaşe din Afganistan.

Este cel mai grav bilanţ al unui atentat cu bombă în capitala afgană de la dublul atentat, revendicat de Statul Islamic, împotriva comunităţii hazara, de confesiune şiită, care s-a soldat cu 26 de morţi la sfârşitul lui septembrie şi care a vizat o sală de sport în care se antrenau luptători.

Nu este prima dată când ulema din Afganistan sunt ţinta unor atacuri. În iunie, un kamikaze s-a aruncat în aer împotriva unei adunări a ulema la Kabul, la circa o oră după ce Consiliul Ulema a calificat aceste atentate drept păcate.

Ziua de marţi a fost una de sărbătoare în Afganistan. În cursul dimineţii, preşedintele Ashraf Ghani a susţinut un discurs prin care făcea apel la pace în faţa ulema în palatul prezidenţial de la Kabul.
 


Etichete Atentat Kabulsituatie AfganistanANAcriza Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live