Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2016
Vizualizari: 1533
Comentează add

Singurul Festival Internaţional dedicat Orchestrelor Radio din Europa - RADIRO - va transforma Bucureştiul, pentru o săptămână, în Capitala Europeană a Muzicii Simfonice.

Cel mai important eveniment muzical al toamnei începe vineri

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea.

Singurul Festival Internaţional dedicat Orchestrelor Radio din Europa - RADIRO - va transforma Bucureştiul, pentru o săptămână, în Capitala Europeană a Muzicii Simfonice.

Cel mai important eveniment muzical al toamnei începe vineri şi este organizat de Radio România, care îşi îndeplineşte astfel misiunea de serviciu public. Ediţia aceasta, a treia, aduce, în premieră, şi o orchestră din Asia, după cum precizează preşedintele director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Ovidiu Miculescu: "Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio este un vis devenit realitate, un proiect care din 2012 până astăzi şi-a cucerit cu profesionalism şi eleganţă un loc onorant pe harta festivalurilor muzicale internaţionale.

"Cinci ansambluri simfonice europene şi, în premieră, o orchestră din Asia ţin capul de afiş al celor nouă concerte, programate pe durata festivalului.

"Începând cu această ediţie, concertele vor fi transmise nu numai pe posturile noastre, ci şi pe platformele europene şi asiatice, respectiv către membri, către posturi publice din cadrul European Broadcasting Union şi Asia-Pacific Broadcasting Union - deci, o sală virtuală de zeci şi sute de milioane de ascultători."


Etichete RADIROcel mai important eveniment muzical al toamneiRadio RomâniaOvidiu Miculescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live