Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

6 Mai 2019
Vizualizari: 644
Comentează add

Nu a fost vorba despre un atac al insurgenţilor. Transportorul blindat MRAP în care erau îmbarcaţi a căzut aproximativ 5 metri în timp ce se deplasa.

Cei doi militari răniţi în Afganistan: în afara oricărui pericol

radu-dobritoiu

Cei doi militari români răniţi astăzi într-un accident în Afganistan sunt în afara oricărui pericol. Unul dintre militari îşi va relua misiunile în următoarele zile. Al doilea militar are o problemă la talpa piciorului şi rămâne pentru tratament în spitalul american din Baza Kandahar unde a fost transferat.


Surse militare citate de redactorul nostru Radu Dobriţoiu precizează că nu a fost vorba despre un atac al insurgenţilor. Transportorul blindat MRAP în care erau îmbarcaţi a căzut aproximativ 5 metri în timp ce se deplasa, alunecând într-o râpă. În urma acestui accident au fost răniţi uşor caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu. Ambii militari sunt în afara oricărui pericol şi au o situaţie medicală bună.

Reamintim comunicatul iniţial al MApN:

Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.
 


Etichete incident Afganistanmilitari romani Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live